Mutfaktaki üç mucize! | Genel Kültür, Genel Kültür, Genel Kültür Bilgileri, Genel Kültür Makaleleri, kpss genel kültür

Mutfaktaki üç mucize!

By on Nisan 25, 2013

Bu makale 92678 kere okundu

Salata hazırlamak için kullandığımız marul, turp ve havuç hayatımıza sadece lezzet değil sağlık da katıyor.

Marul:

Marul, yemyeşil görüntüsüyle görenin iştahını açar. Uyku sorunu çekenler, sinir stres sorunu olanlar marulu tercih etmelidir. Aç karna tüketildiğinde tokluk hissi verdiği için diyet yapanlar tarafından tercih edilebilir. Kadınların regl döneminin daha rahat geçmesini sağladığından bu dönemde bol miktarda tüketilebilir.

Turp:

Kansere karşı koruyucu özelliğiyle bilinen turp, kalp sağlığını güçlendirir ve bağışıklık sistemini destekler. Karaciğere de iyi geldiği bilinen turp, salataların kırmızı renkli misafiridir. Bol limon ve zeytinyağıyla karıştırıldığından daha da lezzet kazanır. Turp, taze olarak da tuzlanarak yenebilir.

Havuç:

Kök sebzesi  olan havuç, hemen herkesin bildiği üzere A vitamini deposudur. Çocukluğumuzda gözlere iyi geldiği gerekçesiyle bol bol yedirilen havuç, aslında daha pek çok konuda faydalıdır. Kadınlarda bol havuç tüketmek, menopoz sonrasında göğüs kanserine yakalanma riskini %20 azaltır. Kaynatılarak içildiğinde ise mide bulantısı ve kusmaya iyi gelir.

 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir