Gül Baklavası | Genel Kültür, Genel Kültür, Genel Kültür Bilgileri, Genel Kültür Makaleleri, kpss genel kültür

Gül Baklavası

By on Ağustos 29, 2013
gül baklavası

Bu makale 813 kere okundu

Malzemeler
Hamuru için:
1 kahve fincanı mısıryağı
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı su
1 su bardağı nişasta
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un

Hamurları açmak için:

Nişasta

Hamurları yapıştırmak için:
1 adet yumurtanın akı

İçi için:
250 gram iri dövülmüş badem

Üzerine:
200 gram tereyağı

Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

Gül baklavası Yapılışı
Hamuru için yoğurma kabına mısıryağı, yumurta, yoğurt, su, nişasta ve sirkeyi alın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve nişasta serperek çay tabağı büyüklüğünde açın. 2 adet açılmış hamurun iki ucu hafifçe üst üste gelecek şekilde, yumurta akı sürerek yapıştırın. Ortaya badem koyun ve her iki kenar uca yarıya kadar yumurta akı sürerek, parmaklarınızla bastırarak yapışmasını sağlayın. Kalan açık kısımları dışa doğru çevirerek gül şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız gül tatlılarını kuruması için 1 gece oda sıcaklığında bekletin. Ertesi gün üzerine, kokusu çıkana kadar erittiğiniz tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan şerbeti için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

sofra

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>